BUTIK MEWAH BANGSAR JUAL PRODUK TIRUAN KANTOI

JUAL PRODUK TIRUAN

Butik pakaian mewah yang menjadi tumpuan golongan kaya dan VIP berikutan setiap helai pakaian dijual berharga ribuan ringgit sehelai rupanya jual produk tiruan.

Difahamkan butik menjual pakaian mewah jenama terkenal antarabangsa cetak rompak itu, memperagakan pelbagai jenis pakaian yang hampir menyamai kualiti produk tulen sebenar.

Namun tanpa disedari kesemua pakaian dijual sebuah butik di Bangsar di sini, adalah fabrik cetak rompak sekaligus membolehkan pemilik premis mengaut keuntungan besar

JUAL PRODUK TIRUAN

Penipuan licik itu bagaimanapun terbongkar selepas sepasukan anggota Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Putrajaya menyerbu dan merampas pakaian berjenama tiruan itu semalam.

Timbalan Pengarah ( Operasi) Bahagian Penguatkuasa KPDNHEP Putrajaya, Rosli Ahmad berkata, operasi serentak turut dilakukan di dua lagi cawangan premis itu di Dataran Pahlawan Melaka dan Tanjung Bungah Pulau Pinang jam 12 tengah hari.

Menurutnya, tiga pasukan membabitkan 18 anggota penguatkuasa KPDNHEP Putrajaya, Melaka dan Pulau Pinang bersama wakil pemilik cap dagang terbabit dalam serbuan itu.

“Dalam ketiga-tiga pemeriksaan dilakukan di premis menjual pakaian berjenama itu, sejumlah 1,075 helai pakaian berjenama terkenal antarabangsa tiruan dirampas.

“Semua pakaian `mewah’ itu dianggarkan bernilai hampir RM600,000. Pemeriksaan mendapati pakaian tiruan itu dibawa masuk dari luar negara dan memiliki kualiti menyerupai produk tulen,” katanya.

Beliau berkata, ramai pelanggan tidak menyedari ditipu apatah lagi produk berkenaan dijual pada harga sama seperti produk tulen yang mencecah ribuan ringgit sehelai.

BUTIK MEWAH BANGSAR JUAL PRODUK TIRUAN KANTOI 1
Baju Set Sweater Kanak-Kanak

“Kami turut merampas sebuah kenderaan Honda CRV yang digunakan untuk menyembunyikan pakaian jenama tiruan berkenaan.

“Dalam tiga serbuan itu, kami menahan tiga individu bagi membantu siasatan kes. Kes ini disiasat mengikut Seksyen 102(1)(c) Akta Cap Dagangan 2019, atas kesalahan mempunyai dalam milikan atau kawalannya barang-barang cap dagangannya dipakai dengan salah untuk tujuan perdagangan,” katanya.

Ditipu hidup-hidup, korang jangan pulak jadi macam ni, baik beli terus utem gred dari kami, ezishopee. Harga jauh lebih murah beb!

Visit FB Page Kami : EZISHOPEE 
Galeri : SINI

DROPSHIP & AFFILIATE : JANA PENDAPATAN BISNES TANPA MODAL DAN MUDAH

DROPSHIP & AFFILIATE

DROPSHIP & AFFILIATE : JANA PENDAPATAN BISNES TANPA MODAL DAN MUDAH

Financial Freedom – siapa yang tak mahu, kan? Bebas dari belengu hutang, bebas membeli apa sahaja yang menjadi kehendak. Pasti terbayang kebahagiaan memiliki status kewangan yang paling tidak stabil atau lebih baik dari itu.

Anda mungkin berasakan pendapatan sedia ada tidak mencukupi atau anda masih lagi tercari-cari sumber pendapatan tetap setelah tamat belajar. Memilih dropship & affiliate sebagai salah satu punca pendapatan adalah satu langkah bijak yang bukan sahaja membantu menambah duit poket tetapi sebenarnya dropship & affiliate tidak memerlukan modal langsung!

Risiko juga sangat rendah atau tiada langsung! Apa yang diperlukan hanyalah semangat, rajin dan sentiasa berusaha.

Kami, ezishope turut memberi peluang ini kepada anda yang benar-benar berminat dan mahu mencari duit tepi.

Kelebihan

Antara kelebihan bergelar dropshipper & affiliate adalah :

  • Risiko rendah dimana anda tidak perlu pun menyimpan stok walaupun 1. Risiko kerugian akibat tidak terjual tiada langsung.

 

  • Urusan penghantaran produk diuruskan oleh pembekal anda sendiri, anda tidak perlu keluar dan uruskan shipping. Semuanya diuruskan , anda hanya perlu terus menjual

 

  • Keuntungan tinggi, jika anda berdaftar dengan kami di EziShopee, harga jualan anda yang tentukan. Terpulang berapa harga jualan yang anda mahukan. Namun kami advice RM15 setiap produk.

 

  • Bebas menjual dimana sahaja, anda boleh memilih untuk menjual samada di FB, WhatsApp, Carousell, Mudah, IG, Shopee dan lain-lain kecuali LAZADA. Memandangkan produk kami adalah Pre-Order, LAZADA bukan platform yang sesuai.

 

  • Share link sahaja duit masuk, apabila anda berdaftar dengan kami, anda secara automatic diberikan link khas sebagai Affiliate. Dimana link ini anda hanya share dimana sahaja kepada siapa sahaja. Bila berlaku pembelian dari link anda, 10% hasil jualan akan diberikan kepada anda. Tidak perlu download gambar, tak perlu buat copywriting. Hanya kongsi link.

 

  • Telus, anda dapat melihat sendiri report jumlah pendapatan yang anda jana.

 

dropship & affiliate

Cabaran

Namun setiap perkara, mustahil tiada cabarannya. Sebagai persediaan, kami berikan sedikit sebanyak apa yang perlu anda tahu.

Cabaran pertama anda sebagai dropship & affiliate mungkin anda akan mendapat pelanggan atau buyer yang tak sabar. Anda sudah maklumkan memerlukan 8 ke 12 hari untuk penghantaran tetapi hari kelima buyer sudah pun bertanyakan pesanan mereka dan jika tidak bernasib baik, anda dituduh cuba menipu.

Keduanya pula, buyer mungkin secara tiba-tiba mahu membatalkan pesanan sedangkan anda sudah pun proses pesanan tersebut. Anda perlu beritahu, buyer boleh membatalkan pesanan tetapi wang tidak dikembalikan.

Cabaran ketiga, buyer menerima pesanan yang salah. Perlu anda ketahui, jika mereka menerima pesanan yang salah seperti contoh : Beli kasut saiz 40, dapat saiz 38. Buyer boleh minta return tapi bukan refund.

Tetapi jika pesanan : Kasut saiz 40, terima pun saiz 40 tetapi buyer tak muat. Itu bukan maslah anda lagi, mereka tidak boleh refund dan return.

Keempat, order buyer out of stock. Selepas buyer setuju membeli baru anda dapat tahu produk tersebut sudah habis. Anda perlu kembalikan wang buyer atau offer produk lain.

Kelima, link affiliate tidak boleh digunakan. Facebook dan Instagram kerap mengubah rules mereka. Kerap terjadi link di blok dan langsung tidak digunakan. Maka anda perlu mempromosi dan menjual di platform lain sehingga kami setelkan masalah tersebut.

Rumusan

EziShopee menawarkan peluang sebagai dropship & affiliate adalah sesuatu yang menarik kerana banyak produk yang boleh anda pilih selain system yang tersusun akan memudahkan urusan anda di laman web untuk berdaftar, melihat report dan membeli pada harga dropship.

Setakat ini, anda boleh menjual kasut berjenama, tanpa jenama dan handbag berjenama. Lebih dari 250 produk yang kami tawarkan untuk anda pilih dan jual.

Daftar Dropship Ezishopee : SINI

Like Pages FB : https://www.facebook.com/EziShopee

Selamat Maju Jaya! Jumpa Anda Di Sana!

KENALI GRED UA – UNAUTHORISED AUTHENTIC [2020]

GRED UA

Ramai yang tanya sebenarnya setiap kasut yang dihasilkan mempunyai kelas-kelas kualiti yang tersendiri

Dan pasaran harga untuk setiap kelas berbeza mengikut tingkatan kualiti kasut itu sendiri
Mungkin istilah seperti
GRADE AAA,
COPYORI,
PREMIUM,
REPLICA,
Biasa dengarkan ? Tapi ,pernahkah anda dengar tentang

UNAUTHORISED AUTHENTIC?

Mai nak cerita sikit…
Sekiranya anda penggemar kasut,istilah ini mungkin masih terasa asing bagi anda
Seringkali timbul tanda tanya dan persoalan yang perlu dirungkaikan akan keberadaan istilah ini
Oleh kerana itu,kami akan berikan contoh supaya lebih mudah untuk memahami dan meneliti
Kebanyakan kasut sekarang tidak dihasilkan di kilang jenama itu sendiri,sebaliknya disubkan pada kilang kasut lain untuk menjimatkan kos
Blueprint yang mengandungi rekaan kasut,bahan,teknik jahitan dan lain-lain akan diserahkan kepada pihak kilang

Persetujuan akan dicapai dengan menetapkan kuota penghasilan kasut dan sekiranya pengeluaran kasut telah mencapai kuota maka perjanjian akan terbatal serta merta untuk mengelakkan kerugian jenama tersebut

Contohnya,kuota yang dipersetujui adalah sebanyak 1000 pasang,maka syarikat pembuat kasut tidak akan mengeluarkan kasut dengan jumlah yang ditetapkan

Sebaliknya,mereka akan mengeluarkan jumlah lebih untuk sekali pengeluaran misalnya 2000 pasang

Hal ini kerana,kilang mengeluarkan jumlah yang banyak pada satu masa untuk sekali pengeluaran Pengeluaran untuk jumlah yang sedikit akan menyebabkan kerugian yang sangat besar.

Selepas itu….
Setiap kasut yang sudah disiapkan akan melalui Inspection Quality atau pemeriksaan kualiti
Kasut yang melepasi piawaian dan garis panduan akan diberikan code sebagai pelepasan membawa jenama syarikat itu
Ini adalah kasut ORIGINAL

Lazimnya kasut ini akan mencecah ribuan ringgit di pasaran yang cuma ada di butik-butik tertentu
Kasut yang tidak melepasi pemeriksaan kualiti akan disingkirkanIni adalah ORIGINAL REJECT
Kemudian,setelah kuota telah mencukupi sebanyak 1000 pasang,maka kontrak akan terbatal serta-merta

Misalnya kilang menghasilkan 2000 pasang,kemudian kasut terakhir yang melepasi Inspection Quality adalah kasut yang ke 1300 pasang
Maka akan ada lebihan kasut sebanyak 700 pasang yang masih belum melepasi Inspection Quality

KENALI GRED UA - UNAUTHORISED AUTHENTIC [2020] 2

Kasut-kasut ini bukan reject,kerana masih belum melepasi pemeriksaan
Ini adalah UNAUTHORISED AUTHENTIC (UA)

Kilang masih mempunyai blueprint penghasilan kasut iaitu pelan atau cara-cara untuk membuat kasut
Jadi penghasilan kasut menggunakan blueprint yang ada menggunakan bahan yang lebih murah dan rekaan yang sedikit berbeza
Ini adalah PREMIUM dan COPYORIGINAL

Beza diantara PREMIUM dan COPYORIGINAL cuma pada penggunaan bahan
PREMIUM menggunakan bahan yang lebih berkualiti
Kasut GRADE AAA adalah kasut yang dihasilkan oleh kilang lain yang tidak mempunyai blueprint
Hal itu menyebabkan penggunaan bahan yang jauh lebih murah dan rekaan yang mempunyai perbezaan

Bagaimana dengan kasut REPLICA?
Kasut REPLICA dihasilkan semula dengan penggunaan bahan 75% yang sama dengan ORIGINAL

Hanya ORIGINAL REJECT dan UA yang mempunyai penggunaan bahan sama 100% menyerupai ORIGINAL
ORIGINAL REJECT mempunyai kecacatan pada penghasilanya manakala UA belum sempat memasuki Inspection Quality

Namun UA akan diagihkan kepada kelas-kelas mengikut kualiti bahkan apa yang membezakan UA dan ORIGINAL hanyalah pada CODE tetapi mempunyai jurang harga yang sangat berbeza.

Kami di EziShopee.com menyediakan kasut-kasut untuk kelas UA.

LIKE FACEBOOK PAGES : EZISHOPEE

KENALI GRED UA - UNAUTHORISED AUTHENTIC [2020] 3KENALI GRED UA - UNAUTHORISED AUTHENTIC [2020] 4KENALI GRED UA - UNAUTHORISED AUTHENTIC [2020] 5

KNOW THE PRODUCT GRADE DIFFERENCE

KNOW THE PRODUCT GRADE DIFFERENCE 6

Product Grade Difference. Know Before Buy.

There are too many of customers that keep asking what is grade? How about grade AA or Original 1:1? So, today we will explain to all of you about this matter and help you all from any scam of the seller.

KASUT ADIDAS MURAH

KNOW THE PRODUCT GRADE DIFFERENCE 7Grade A :

This is the lowest grade among them. The good that sold from this grade was been copied from the original design about 10% only. Sometimes, nobody knew that this is the copied goods. Commonly, this grade only from Thailand factory, and sometimes it come from China but rarely. At the market price, the goods will be price at least from RM10 – RM50 and it’s all depend on that good actually.

Grade AA:

This grade not too bad actually. This is the grade that most of the customer afford to buy. The good only copied about 40% from the original one. Also, commonly the market price of the good is at not more than RM100 and also, it’s all depend on the goods.

Grade AAA:

This is the middle grade among of them. This is also the grade that most of the sellers sell. This is the nice grade and they copied from the original about in 70%. Most of the good also not more than RM150 or RM200.

Grade AAAAA:

This is the rare grade that seller could sell. It is because, goods and grade just a little bit different with the 1:1 grade. So, mostly the goods that have been copied from the original is about 85%. Normally, this goods is already copied just same like the original but, the specification of the goods just broke at the some point. For example, when the goods are in nice condition.. but, their tag was false. So, it has falls into this grade. The price is only a little bit cheap that the 1:1 grade. Now, the product that we sell, product grade difference that you must know…

1:1 Grade

ezishopeeThis is the expensive grade. It also nearly same as the original from A until Z. But at the certain point, there is a damage on it. But, the sad story is…the price is commonly at a high rate. For instance, there was a type of watch that nearly to thousand Malaysia Ringgit for each.

So, which one that you are affordable to buy? Or do you prefer original? Try to ask yourself about it.

P/s: All price is depends on the type of the goods.  But, In a mean time, copy is a copy. And original will remain being original. Know product grade difference before you buy. If you want 100% same, just go and buy the original one okay ?

Thank you dear 

Visit Out FB Page : EZISHOPEE

Shoe Size

Use This Chart To Measure Your Shoe Size.

Shoe Size 8

Shoe Size 9